Parvekesuoja antaa yksityisyyttä ja estää huonon sään vaikutusta

parveke suoja

Vaikka parveke on ihana paikka ulkoilmasta nauttimiseen, ei siitä kannata unohtaa suojusta.

Parvekesuoja voi olla vaikkapa parvekepeite. Niitä voidaan käyttää parantamaan yksityisyyttä. Jos sinulla on asunto ensimmäisessä kerroksessa, et välttämättä halua, että naapurit katsovat sinua kun vietät aikaa parvekkeella.

Parveke suoja voi auttaa myös suojaamaan huonolta säältä. Vesisateen aikanakin parvekkeella on mukavaa, kunhan vesi ei tihku niskaan. Parvekkeen suojus voi tarjota myös turvallisuutta. Parvekekaiteen suojus on hyödyllinen, jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä, jotka saattaisivat kurottaa kaiteiden läpi.

 

Tyylikäs parvekkeen suojus voi muuttaa tilasi estetiikan täysin. Se voikin tehdä siitä tilan, jossa haluat viettää enemmän aikaa. Parvekkeen suojus auttaa erityisesti suojautumaan auringolta, erityisesti silloin jos parveke on täysin avoin. Vaikka kaikkea auringonvaloa ei kannata estääkään, parvekkeen suoja luo sopivasti varjoa ja viilentää tilaa.

 

Ulkona käytettävät säänkestävät verhot ovat ihanteellisia varjoa ja yksityisyyttä varten. Ne ovat edullisia. Lisäksi ne ovat helppoja asentaa, mutta ne tarvitsevat verhokiskon – joka ei sekään ole vaikea asennettava. Parvekkeen tulee olla katettu, jos aiot asentaa kiskon.

 

Puiset tai bambusta valmistetut kaihtimet ovat erittäin mukava tapa luoda yksityisyyttä parvekkeelle. Ne ovat halpoja, ja kuten “oikeita kaihtimia”, myös niitä voidaan nostaa ja laskea tarpeen mukaan. Kuumalla säällä ne suojaavat kirkkaalta auringolta. Parhaiden materiaalien avulla ne voivat luoda viileän varjostetun alueen. Niiden asennus voi olla vaikeaa joillakin parvekkeilla. Kannattaakin varmistaa että parvekkeella on jotain, mihin kaihtimet voisi kiinnittää.

Tee se itse -parveke suoja

Parvekekatoksen suojana voi toimia myös kangas, joka ripustetaan tai pidetään jonkin yläpuolella. Tämä on ns. Tee se itse -ratkaisu, jos et halua kuluttaa liikaa rahaa. Oikein tehtynä Tee Se Itse -parvekekatos voi olla yksi esteettisesti miellyttävimmistä lisäyksistä mihin tahansa tilaan, kun pääset valitsemaan itse kankaan. Se on myös yksi edullisimmista vaihtoehdoista.

 

Jos haluat vain peittää parvekkeesi kaiteet, kudottu kaiteen suojus on hieno ja hauska. Monet ostavat esimerkiksi juuttimattoja ja sitoa ne parvekekaiteeseen. Toinen vaihtoehto on ostaa pajunoksia ja kutoa niistä suoja.

 

Kun kyseessä on parvekkeen varjostaminen, on kunnollisen ulkovarjon hankkiminen järkevää. Ne ovat yksinkertaisia ja edullisia. Lisäksi ne ovat helppoja pystyttää ja ottaa myös

alas. Tässä ratkaisussa tarvitset jonkin paikan, jonne jalusta voidaan sijoittaa ja niin ettei kukaan törmää siihen.

 

Voihan pergola!

Pergola on eräänlainen kehikko, jossa on neljä avointa sivua. Puutarhapergoloita käytetään koristetarkoituksiin mutta pergoloita voi tehdä myös parvekkeelle. On totta, että pergolan alkuperäinen tarkoitus oni olla osa takapihaa – tai ainakin pergolat on kiinnitetty talon ensimmäiseen kerrokseen. Enää ei kuitenkaan ole kovinkaan harvinaista, että pergola toimii parvekkeilla mukavana lisänä.

 

Yläosaan voi helposti lisätä katoskankaan, joka suojaa auringolta tai sateelta. Parvekepergolalle on useita vaihtoehtoja, kuten vaikka hieno bambupergola varustettuna varjostavalla katoksella. Pergolat voivat näyttää varsin tyylikkäiltä, kun ne tehdään oikein, mutta ne sopivat kuitenkin parhaiten vaikkapa takapihoille. Kerrostaloasuntoissa niitä nähdään yleensä vain suurilla terasseilla. Jos pidät pergolasta ideana ja sinulla on asunnon parveke, miksi et kokeilisi kuinka pergola sopii.

 

Usein pergoloita voidaan valmistaa alumiinista päämateriaalina. Alumiini tunnetaan materiaalina, jolla on paljon etuja. Pergolakehikkona ne kestävät pitkään eikä sinun tarvitse tehdä mitään liian ylitsepääsemättömän vaikeaa, jotta voisit pitää ne puhtaana ja raikkaana. Alumiinipergolan moderni yleisilme on myös varsin hieno.

 

Parvekesuojien vaihtoehtoja on valtavasti markkinoille. Juuri sinulle sopivin riippuu kuitenkin aina parvekkeen rakenteesta, tilasta ja omista tarpeistasi.