Miten piristää kodin sisustusta led nauhalla?

lednauha

Lednauha on luova ja halpa vaihtoehto piristää kodin sisustusta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi huono vaihtoehto – päinvastoin, se on hyvin kestävä ja muunneltava vaihtoehto. Erikoista led nauhassa on, että sen voi yhdistää lähes mihin vain sisustustyyliin. Koska led nauhan sävyä voi usein vaihtaa, lämpimämpi sävy voi luoda kotiin elegantin ja modernin tunnelman, kun taas erilaisilla valoilla, kuten sinisellä ja punaisella voi leikkiä hauskasti sisustuksessa, mikäli kaipaa erikoisempia ratkaisuita.

 

Led nauha on joustava valojohto, jota saat muokattua tarpeidesi mukaan. Led nauhaa voit leikata lyhyemmäksi leikkauskohdista, mikä tekee sen käytöstä todella helppoa. Liimapinnan avulla voit kiinnittää led nauhaa lähes mihin vain haluat.

 

Led nauha on helppo asentaa – riippuen sen vahvuudesta. Kannattaa tutustua kyseisen hankkimasi nauhan vahvuuteen, sillä vaikka usein led nauhan voi asentaa itse, on osa niistä hyvin vahvoja ja vaativat sähkömiehen apua. Tämä riippuu toki käyttötarkoituksestakin. Jos led nauha tulee tunnelmavaloksi, sinulle riittää heikkotehoisempi nauha. Yleisvalaistusta harkitessa tai työvaloksi saatat tarvita vahvempaa nauhaa, jolloin on syytä harkita sähkömiestä. Käymmekin läpi erilaisia vaihtoehtoja, miten led nauhalla voi piristää kodin sisustusta, ja parasta on se, että voit käyttää led nauhaa myös matalalla kynnyksellä!

Led nauha saunaan

Led nauhalla voi piristää kätevästi myös saunan ulkoasua. Voit asentaa nauhaa esimerkiksi saunan lauteiden alle tuomaan kauniin valoefektin. Tietysti ennen saunaan nauhan ostamista, on hyvä tarkistaa, että juuri kyseinen led nauha sopii käyttöön – tärkeää on, että se on vesitiivis. Usein kostean tilan nauhat ovat päällystetty silikonilla, jotta ne kestävät erityisolosuhteita.

 

Led nauha takapihalle
Led nauhan voi asettaa myös takapihalle, mutta kuten edellä mainittu, ulkotiloissa on hyvä varmistaa että juuri kyseinen nauha soveltuu ulkokäyttöön. Koska led nauha on kätevä asentaa esimerkiksi portaisiin, voit asentaa sen vaikkapa portaille tai terassin kaiteeseen tuomaan lisävaloa. Toinen idea on tuoda esiin esimerkiksi istutuksia tai tiettyjä yksityiskohtia omalta takapihalta. Led nauhaa hankkiessa takapihalle voi olla kätevä hankkia malli, jota voi sitten sisältä ohjailla ja tarvittaessa sammuttaa kauko-ohjainta käyttäen

Yksityiskohtien korostus

Led nauhan avulla on erityisen helppo korostaa pieniä yksityiskohtia asunnossa. Esimerkiksi kaappien tai edellä mainittuna portaiden valaistus on kätevä toteuttaa led valoilla. Voit asentaa led valon sisälle portaan kaiteeseen, ja täten se toimii myös kätevästi esimerkiksi illalla valona ennen nukkumaan menoa – sen saa sammutettua sängystä käsin kaukosäätimellä. Toisinaan led nauhaa käytetään myös TV:n takana korostaakseen sitä.

 

Koska led nauha on hyvin tehokas, voi sitä käyttää jopa työtilojen valaisuun tai esimerkiksi vessassa lisävalaistuksena. Led nauha onkin selkeästi päihittänyt vanhanaikaiset loisteputket keittiön valaistuksessa. Esimerkiksi kaapiston ylä – tai alareunaan asennettuna se on hyvin esteettinen.

 

Tyypillistä on asentaa led nauhaa myös esimerkiksi vaatekaappiin. Led nauha vaatekaapissa tuo ylellistä tunnetta ja lisätilaa. Elokuvissa usein näkee hyvin kauniita vaatehuoneita, ja saatat pohtia miten oman asuntosi pieni vaatehuone voisi koskaan näyttää samalta? No, tähän helppo vastaus on led nauha.

Led nauha päävalona

Koska led nauha on mahdollista ostaa myös kirkkaana, voi sitä käyttää myös päävalaistuksena. Etenkin modernissa sisustuksessa lähes huomaamaton led nauha toimii oikein kätevästi tuomassa lisää kodikkuuden tunnetta. Kun tähdätään yleisvalaistukseen, tulee led nauhat asettaa kattoon, jotta tila tulee tarpeeksi valaistuksi. Kattoon asennettaessa on hyvä ottaa huomioon, että nauha asennetaan usein alumiiniprofiilia käyttäen.